Jumaat, Jun 30, 2017

Sevenis Hair Oil - minyak rambut paling berbaloi dimiliki

Assalamualaikum

Tahukah anda, hanya dengan RM29, anda akan dapat minyak rambut yang kaya dengan pelbagai bahan dan sangat sesuai dengan rambut?

Sevenis hair oil, antara produk terbaru berkualiti keluaran Asmak By Mhamsb.

Jom kita tengok apa kandungan minyak rambut istimewa yang berbau harum ini! 😁

Sevenis Hair Oil mengandungi :

Light Mineral Oil - Berfungsi mengekalkan kelembapan, mencegah rambut daripada kusut, dan membuat rambut tampak lebih bercahaya.

Tea Tree Oil         - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Babassu Oil          - Menyegarkan kulit kepala

Virgin Coconut Oil - Melembutkan rambut , mengurangkan rambut gugur dan kelemumur

Castor Oil             - Melebatkan rambut

Olive Oil               - Mengurangkan rambut gugur, memberi kelembapan dan menyihatkan rambut

Argan Oil              - Merawat rambut rosak dan menguatkan rambut hingga ke akar

 BERMINAT DAPATKAN MINYAK RAMBUT ISTIMEWA INI? HUBUNGI

RABIAHTUN BASARIAH
STOKIS MHAMSB TELUK INTAN
013-5819100


Khamis, Jun 29, 2017

Senarai produk Asmak By Mhamsb

Assalamualaikum

SENARAI PRODUK ASMAK
=====================

🌻MINYAK HERBA ASMAK🌻
✔ Sesuai untuk asma, batuk, kahak & selesma.
✔ Membantu mencairkan kahak
✔ Boleh juga digunakan juga untuk masalah sembelit, kembung perut, buasir, digigit serangga, luka, tergeliat, terkena api, bengkak, lenguh & sakit gigi.
✔ Terdapat minyak habbatussauda', minyak gamat, minyak kayu putih & herba akar kayu terpilih.
❤Minyak Herba Asmak 30ml - RM39
❤Minyak Herba Asmak 10ml - RM18

🌻 JUS ASMAK GOLD🌻
✔Sebagai pelengkap kepada Minyak Herba Asmak
✔Sesuai sekali untuk yang menghidap asma yang agak teruk
✔Juga melegakan batuk, kahak dan selsema, menguatkan ketahanan badan dan meningkatkan kesihatan supaya lebih cergas dan aktif
✔ Sesuai dari 3tahun hingga dewasa
❤Jus Asmak Gold 350ml - RM44

🌻 ASMAK HERBS🌻
✔ Membantu melegakan Resdung & alahan
✔ Juga membantu masalah semput,jerawat, sakit kepala,demam,sakit badan & eczema secara dalaman.
❤Asmak Herbs 30 biji - RM35

🌻BEDAK ASMAK🌻
✔ Merawat ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air, luka dan lain-lain.
✔Diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih bekualiti tinggi.
❤Bedak Asmak 150g - RM38
❤Bedak Asmak 50g - RM24

🌻ASMAK QUEEN🌻
✔Tablet untuk wanita
✔Dirumus khas untuk wanita yang ingin menjaga kesihatan dalaman wanita dan tampil sihat serta bertenaga.
✔Ia dapat membantu menyelesaikan masalah utama yang dihadapi wanita seperti kitaran haid,keputihan,payudara dan bahagian intim wanita.
✔Sesuai untuk wanita berusia 18 tahun ke atas.
❤Asmak Queen 60 biji - RM69

🌞MADU ASLI🌞
✔ Mencegah penyakit ringan mahupun berat seperi : Asma, Resdung, buasir, kanser.
✔Mengembalikan kekuatan tubuh badan.
✔Membersih dan menambah darah.
✔Mengelak cacing perosak dalam perut.
✔Membekalkan tenaga  badan dengan cepat.
✔Melawaskan pembuangan air besar.
❤Madu Asli 300ml - RM39

🌞MADU HALIA BENTONG🌞
✔ Gabungan madu asli dan pati halia bentong.
✔ Memanaskan tubuh badan.
✔ Membuang angin dalam badan.
✔ Membantu melancarkan proses pencernaan.
✔ Membantu menurunkan berat badan.
❤Madu Halia Bentong 300ml - RM59

🌞SYAMPOO BUNGA RAYA🌞
✔Dirumuskan khas untuk merawat rambut gugur dan gatal kepala ekslusif untuk wanita yang bertudung.
✔Bertindak sebagai anti-kelemumur
✔Mengawal kelembapan kulit kepala supaya tidak kering dan berminyak,
✔Menyejukkan dan menyegarkan kulit kepala.
✔Mengelakkan rambut bercabang
✔Melebatkan, menghitamkan & melembutkan rambut
❤Syampoo Bunga Raya 500ml - Rm39

🌞SEVENIS HAIR OIL🌞
✔Membantu menjadikan RAMBUT lebih SIHAT dan KUAT
✔Rambut jadi lebih BERSINAR
✔Mengelakkan dari KEGATALAN dan RAMBUT GUGUR.
❤Sevenis Oil Hair 150ml - RM29

🌞SABUN SCRUB KOPI PLUS🌞
✔Mengatasi masalah jerawat
✔Mencerahkan kulit & mengecilkan pori-pori
✔Menganjalkan kulit & membuang sel kulit mati
✔Mengurangkan gelap bawah mata
✔Menghilangkan selulit & mengurangkan blackhead
 ❤ Sabun Scrub Kopi 100g -  Rm50


Berminat menjadi agen atau mendapatkan produk-produk ini?
Hubungi:
Rabiahtun Basariah
Stokis Teluk Intan MHAMSB
013 - 581 9100
Agen & Stokis diperlukan.




Rabu, Jun 28, 2017

Didik anak menjadi Hamba

Assalamualaikum

*DIDIK ANAK MENJADI HAMBA*

Acap kali kita terlihat. Si ibu bersusah payah mengemas rumah, mengemas bilik, menyapu sampah, mengemop lantai, membasuh baju, memasak, basuh pinggan dan pelbagai lagi

+ *Sedangkan si anak dara bersenang lenang di depan tv, menghadap laptop, dan bermain smartphone*

+  *Bila disuruh tolong merungut, tak reti, malas dan ada yang buat cincai2 sebab terpaksa*. 😭

+  *Tak kurang juga anak lelakinya,mana mahu nak buat kerja2 perempuan*.

Budaya *anak menjadi RAJA semakin berleluasa sekarang.*

Sebab apa?. Sebab mereka tidak dididik menjadi "hamba" sedari kecil

+ Mereka tidak diajar untuk mengerti kesusahan dan kepayahan ibu bapa mereka

+ Mereka tidak diajar untuk memamahami bagaimana keadaannya bila ditempat ibu bapa mereka

Alasannya?

+ "Kesian anak tu kecik lagi.."
+ "Tengok Timah tu, nak dera anak ke apa?"
+ "Ish, janganlah bagi budak tu buat, dah jadi macam orang gaji je.."

Jika beginilah alasannya, bersiap sedialah untuk *menjadi "hamba" anak sampai ke tua.*

+ Dah kahwin beranak pinak pun bila balik kampung masih nak *menyusahkan mak pak.* Ini terjadi dalam dunia masa kini.

+ Baju laki bini anak beranak mak basuh
+ Makan laki bini anak beranak mak masak

Anak yang tidak dididik dengan kesusahan kerja sedari kecil, mereka akan kekok untuk melakukannya bila menginjak dewasa

+ Mereka akan buat secara terpaksa

+ Mereka akan buat hanya bila disuruh kerana tiada kesedaran dalam diri mereka

Dan yang akan menjadi hambanya ialah mak pak mereka.

+ *Sementara si anak sedap menggoyang kaki*

Jadinya. Sedari umur anak 2 tahun, pupuklah mereka perlahan-lahan sesuai dengan usianya.

Bila besar mereka akan mampu berdikari

+ *Usah terlalu kasihankan anak*
+ *Jangan terlalu memanjakan anak*

+ Ajar mereka erti susah payah sejak kecil
+ Ajar mereka tentang kerja rumah
+ Ajar mereka erti kehidupan
+ Pupuk kesedaran dalam diri mereka

+ *Yang perempuan didik mereka kerja-kerja mengemas, memasak, mencuci rumah dan segala macam kerja rumah. Didik mereka tentang pentingnya kebersihan*

+ *Yang lelaki, ajar mereka buat kerja seperti mencuci kereta, mengangkat barang. Ajar mereka kerja-kerja perempuan, tak salah itu. Malah lebih baik*

Biarkan orang nak kata kita buat anak macam orang gaji atau hamba

Abaikan mulut-mulut puaka mereka-mereka yang hanya tahu mengata sedangkan mereka tidak berada di tempat kita

Sementara anak masih kecil, didiklah anak menjadi HAMBA. Agar besar nanti dia tidak menjadi RAJA

*"Ramai Sebar, Ramai Dapat Manfaat"*


Pastikan bekalan Minyak Herba Asmak tidak terputus sepanjang musim perayaan ini. Hubungi 013-5819100(cikgu basariah) untuk keterangan lanjut.
Go natural with Asmak By Mhamsb 😘

Selasa, Jun 27, 2017

15 tips beraya dengan gembira

Assalamualaikum

Masih mood raya hari ni..sebelum sambung jalan-jalan raya, cek tips di bawah ni ye 😘



Maaf zahir dan batin buat semua dari cikgu sekeluarga 😘

Nak cari produk Asmak By Mhamsb roger cikgu kat no ni ye: 013-5819100 (cikgu basariah)


Isnin, Jun 26, 2017

Tips hilangkan kahak bayi

Assalamualaikum

 TIPS HILANGKAN KAHAK BAYI

1) Air kelapa
Minum air kelapa yang pure, yang tanpa gula.
Nanti kahak keluar melalui hingus atau najis.

2) Madu
Guna madu asli.

Cara : 1sudu madu + 1biji limau nipis + air
Kalau baby, madu + air
Guna air zam-zam ( ada molekul penyembuhan ) atau air musoffa

3) Teknik tepuk @ percussion

4) Gas nebulizer
Untuk cairkan kahak.
Kahak akan keluar melalui najis atau muntah

5) Rawatan makanan tambahan yang mengandungi Omega - ia membantu mencairkan kahak

6) 2 ulas bawang putih + minyak masak
Cara :
-bawang putih dibakar hingga lembut
-lenyekkan + cikit minyak masak
-lulur ke leher, dada, belakang baby

7) Daun kaduk + kapur + air
Cara :
- daun kaduk + kapur + air di ramas-ramas
- lulur ke dada, leher, belakang baby

8) Kunyit hidup
Cara:
- bakar kunyit hidup
- gesek pada lesung batu
- ambil air pada lesung dan sapu pada hidung dan dada baby

Thermal steam therapy - duduk dekat air humidifier beberapa minit atau letak muka over mangkuk air panas

** Jika bayi hidung tersumbat boleh ambil ibu kunyit, sapu di batang hidung sampai ke dahi secara menegak.

Silakan SHARE (y)
Kredit: Kelab Ikhtiar Hamil

Minyak Herba Asmak juga dipercayai dapat membantu memudahkan proses pengeluaran kahak bayi. Dapatkan minyak ini dari pengedar sah MHAMSB dengan no id sahaja atau hubungi 013-5819100 untuk maklumat lanjut 😊



Ahad, Jun 25, 2017

Adab Menziarah Bayi di Bulan Syawal

Assalamualaikum

ADAB MELAWAT IBU DALAM PANTANG KETIKA SYAWAL

1. Bagitau dulu sebelum datang - kalau boleh sehari sebelum nak datang tu bagitau dulu. Boleh la ibu-ibu ni bersiap siaga nak menerima kedatangan anda dengan hati terbuka. Janganlah dah sampai simpang depan rumah baru nak call

2. Datang waktu yang sesuai - jangan datang waktu pagi, sebab waktu-waktu ni ibu tengah sibuk menyiapkan diri dan baby. Lewat petang atau nak dekat senja pun jangan sebab ibu-ibu perlu makan dan mandi awal. Begitu juga waktu malam, bimbang bawa masalah lain.

3. Tak sihat tak perlu datang - kalau rasa diri tak sihat, tak payah gatal-gatal nak datang. Kalau hajat nak bawak anak-anak, pastikan anak-anak dlm keadaan bersih dan sihat. Kenapa? Takut nanti kedatangan kita ni hanya bawa virus sahaja

4. Jangan melawat terlalu awal - baru discharge semalam, harini dah sibuk nak datang melawat..  ishhh.. bagila ibu tu berehat dulu. Ingay tidur kat hospital tu nyenyak ke? Lagi-lagi seminggu pertama kena ulang alik ke klinik cek kuning. Waktu terbaik adalah selepas 2 minggu

5. Jaga mulut - mulut jangan ringan sangat tanya macam-macam soalan sensitiff. Ibu-ibu dalam pantang ni emosi tak stabil, karang ada yang meroyan pulak dek kerana soalan cepu maut awak tu.

Contoh soklan sensitif; "Apasal baby ko ni tak cerah mcm abang dia", "sikitnyaa susu ko, kenyang ke ni?"

6. Mintak kebenaran dulu - nak dukung baby? Mintak kebenaran dulu. Manala tahu baby tu baru nak lelap, awak dah dtg angkat dia kacau dia.

7. Bawa buah tangan - adablah kan melawat orang sakit bawak buah tangan. Tak sempat beli, bagi duit pun memadai

8.  Jangan cium baby - sihat ke tak sihat, jangan cium baby. Sebab baby ni antibodi masih lemah. Mulut pula sarang berkumpulnya bakteria. Bimbang nanti secara tak sengaja menyebarkan virus pada baby yang asalnya sihat wal'afiat

9. Cuci tangan dulu - sebelum nak pegang baby,sila cuci tangan dulu dengan sabun antiseptik

10. Jangan lama sangat -  melawat orang sakit tak perlu lama-lama. Cukup 20-30 minit. Sebab mereka perlu berehat, baby perlu tidur. Kalau anda bersembang dengan gelak ketawa bagai pasti akan mengganggu rehat mereka

10 adab ketika melawat ibu dalam pantang buat mereka yang bakal melawat. Tolong share kan untuk bacaan mereka

Takkan ibu-ibu berpantang ni pulak nak bagitau kat kawan2 yg nak datang melawat. Mesti segan kan.

Take note.
#credit to Puan Nana Farhanah.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DARI CIKGU SEKELUARGA. PASTIKAN MINYAK HERBA ASMAK MENEMANI ANDA SEKELUARGA SEPANJANG AIDILFITRI INI 😊

MAAF ZAHIR DAN BATIN


Sabtu, Jun 24, 2017

Punca rambut rosak, kusut dan kering

Assalamualaikum

Masalah rambut kusut dan kering

Selain rambut bercabang, rambut kering juga menjadi salah satu masalah rambut yang tidak boleh diabaikan. Rambut kering akan terlihat tidak sihat dan kurang bercahaya. Selain itu, rambut kering juga adalah penyebab rambut mudah kusut.

Penyebab Rambut Kering:
1. Sering menggunakan penyembur rambut yang mempunyai bahan kimia berbahaya.
2. Sering memakai pengering rambut
3. Sering terkena sinar matahari secara langsung pagi dan petang
4. Sering terkena pencemaran udara
5. Memakai Shampoo yang tidak sesuai
6. Sering memakai pengikat rambut

Cuba gunakan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada 7 jenis minyak berkualiti tinggi iaitu:
- Light Mineral Oil
- Tea Tree Oil
- Babassu Oil
- Virgin Coconut Oil
- Castor Oil
- Olive Oil
- Argan Oil

150ml sebotol dengan  mampu milik. Dijamin berbau harum dan tidak memeningkan.

Selamat tinggal rambut kusut dan kering!

Jadi tunggu apa lagi dapatkan sekarang.

PM atau Whatsapp kami

013 581 9100
013 581 9100
013 581 9100

#SevenisHairOil


Jumaat, Jun 23, 2017

Kelebihan sabun kopi

Assalamualaikum

Manfaat Sabun Kopi untuk Kecantikan Kulit

1.Dengan segala kandungannya sabun kopi memiliki banyak manfaat untuk kecantikan kulit diantaranya:
Mengangkat sel-sel kulit yang sudah mati
Sel-sel kulit kita memiliki siklus kehidupan layaknya manusia. Pada siklus tertentu ia akan mati dan digantikan oleh sel kulit yang baru. Sel-sel kulit mati ini dapat rontok sendiri namun ada juga yang mesti kita angkat secara manual diantaranya dengan cara membersihkan wajah dengan air atau menggunakan scrub. Jika tidak maka sel-sel kulit mati ini akan menumpuk sehingga membuat kulit terlihat kusam, kering, serta berjerawat. Sabun kopi merupakan salah satu produk kecantikan yang dapat digunakan untuk mengangkat sel-sel kulit yang sudah mati sehingga kulit menjadi bersih dan bercahaya kembali.

2. Membantu menghilangkan bau badan
Aroma kopi terkenal sangat khas dan harum. Tidak hanya pada minumannya saja, berbagai produk kecantikan yang berbahan dasar kopi juga memiliki aroma harum yang sama. Begitu pula dengan sabun kopi. Penggunaan sabun kopi untuk membersihkan tubuh juga dapat membantu mengusir bau badan yang tidak enak.
Artikel terkait: manfaat daun beluntas untuk bau badan – manfaat deodorant

3.Mengurangi selulit dan stretchmark
Sabun kopi juga sangat ampuh menanggulangi selulit dan stretchmark yang sangat mengganggu penampilan. Kandungan kafein pada sabun kopi dapat menghancurkan penumpukan kantong-kantong lemak yang menekan pembuluh darah yang menjadi penyebab timbulnya selulit.
Artikel terkait: 4 manfaat ampas kopi untuk kecantikan

HUBUNGI 013-5819100 UNTUK MENCUBA SABUN KOPI INI

#SabunSkrubKopiPlus

Khamis, Jun 22, 2017

Kaisa Skincare

Assalamualaikum

NAK CANTIK JANGAN KEDEKUT

Siapa yang tidak kesal jika memiliki kulit berjerawat? Masalah kulit yang satu ini sering membuat kita tidak percaya diri.

Jerawat atau acne vulgaris dalam istilah medis, pada dasarnya adalah benjolan yang timbul akibat penyumbatan pori atau peradangan pada kulit yang disertai dengan nanah atau darah.

Banyak faktor yang dapat memicu timbulnya jerawat diantaranya infeksi akibat bakteri P. acne, kulit berminyak, ketidakseimbangan hormon, pola makan yang tidak sehat dan lain sebagainya.

“Memang best kaisa nie,cuci muka segar,pakai foundationnya rasa ringan,tak melekit,kalau nak solat,senang nak bersihkan.Seriously jatuh cinta sudah dengan kaisa ni.Foundation ti di rumah pun kadang2 pakai juga’’


Kaisa Skincare ™adalah produk kecantikan berasaskan bahan semulajadi iaitu

- Habatussauda
- Aloevera
- Vitamin C
- Ekstrak Yis
- Minyak Argan
- Sakura
- Rose

Kaisa Skincare - Facial Cleanser - NOT170501342K
Kaisa Skincare - Foundation Facefood 3 In 1 - NOT170501343K
Kaisa Skincare - Night Cream Face Rest - NOT170501344K
Kaisa Skincare - Serum Facecure - NOT170501345K


Apa tunggu lagi whatsapp kami

013-5819100


#KaisaSkincare

Rabu, Jun 21, 2017

Punca resdung

Assalamualaikum

Percaya Atau Tidak Hampir Semua Orang Mempunyai Resdung, Rawat Segera Sebelum Memudaratkan

Saya mempunyai resdung dari kecil lagi. Bila bertanya pada kawan-kawan mereka mengatakan "Aku tiada resdung".
Tapi aku tak percaya semua tu, kata mak semua orang mempunyai resdung samaada teruk atau pun tidak.

Ketahui punca-punca resdung

Jangkitan virus
Alahan
Bakteria
Udara tercemar dan bahan kimia
Mandi di kolam renang
Jangkitan kulat (Fungi)
Merokok
Kekurangan air atau udara yang kering


Tanda-tanda resdung

Hidung berair dan kesesakan.
Sakit kepala.
sakit di bahagian muka.
Deria bau dikurangkan.
Nafas.


Bila anda rasa mempunyai tanda-tanda seperti diatas rawat segera takut lebih merbahayakan.

"Salam kak, saya baru makan 10 biji je ubat Asmak herbs tapi dah tak bersin lagi. Hahaha.. Yang tu best, kalau tak bangun pagi bersin dulu la. Ni dah okay muka tak gatal-gatal dah. Nanti nak standby jugak la ubat ni, biar selalu ada. Tq kak"

Kelebihan Asmak Herbs
Diperbuat daripada herba terpilih yang diproses sendiri dari awal sehingga akhir dengan prosedur yang ketat, bersih dan suci.
Bebas bahan kimia berbahaya dan kandungan semula jadi 100%
Menggunakan kapsul halagel
Melegakan resdung seawal 3-14 hari bergantung kepada tahap resdung.
Makan bila perlu sahaja apabila dah semakin baik boleh hentikan pengambilan. Jimat bukan?
Dihasilkan dari kilang bertaraf GMP dan HALAL
Sesuai untuk semua dari umur 3 tahun dan keatas (tidak sesuai ibu mengandung)


Tidak perlu rawatan yang melecehkan, membuang masa dan kos yang tinggi dengan adanya Asmak herbs.

Tunggu apa lagi dapatkan untuk mengurangkan masalah resdung anda.

Harga yang sangat mampu milik

Whatapps cikgu di talian di bawah
013-5819100

www.wasap.my/60135819100

#AsmakHerbs

Selasa, Jun 20, 2017

Sabun Skrub Kopi Plus

Assalamualaikum

NAK Ke Sambut RAYA Dengan Jerawat & Bintik Hitam Penuh Kat Muka?? 😱
UIIHH~ Tok Se Laa Kawe~ 😵
Haritu Muka Kena La BERSIH, LICIN, FLAWLESS.. 😇
Maghi Kawe Nak Ghoyak... 😌
...
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
SABUN SKRUB KOPI PLUS
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Kandungannya: ❤

1. Kopi
2. Habbatussauda Powder
3. Acerolla Beade
4. Sireh
5. Sakura extract

Bau Sedap! ❤
Lepas Pakai Sejuk Segar Ja 🌬
Best Sokmo~!
Demo Cubo La Sebijik, Gerenti Tak Rugi ❤
.
Wasap Kawe Deh...
www.wasap.my/60135819100
.
Sepantas Kilat Ambo Reply, InsyaaAllah~
Nak Laju Lagi Call Terus Kawe... 📞
013 581 9100
013 581 9100
013 581 9100

#SabunSkrubKopiPlus
#Habbatussauda
#Kopi
#Coffee
#AcerollaBeade
#Sireh
#Sakura

Isnin, Jun 19, 2017

Shampoo tak berbuih

Assalamualaikum

Dah BOSAN Pakai Shampoo Yang Banyak Buih~
Nak CUBA Yang Tak De Buih Tak??
Dengan Tak De Kimia Berbahaya Lagi~
Penting, Bau Wangi Tak Macam Yang Lain
Haa~ ni la dia... 😀
=-=-=-=-=-=--=-=-=-==-=-=-
BUNGA RAYA PLUS SHAMPOO
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Khasiatnya:
🌺 #BungaRaya
🌺 #CoconutOil
🌺 #BabassuOil
🌺 #TeaTreeOil
🌺 #JojobaOil
🌺 #Acerola
Tengok..takde bahan kimia berbahaya pun~
.
Testimoni terbaru!
.
"Ya Allah..jatuh cinta. Dah lama cri shampoo xde buih camni. Sebelum pakai ni pkai shampoo N. Banyak jugak buihnye. Pastu wangi. Rambut jadi lembut lembap..."
- Fazlina, Melaka
.
Cubalah habiskan sebotol sampai RAYA 🌺 ni!
wasap cikgu segera
013-581 9100
013-581 9100
013-581 9100
.
#BungaRayaShampooPlus
#SambutRayaDenganBungaRaya 🌺

Ahad, Jun 18, 2017

Khasiat madu asli

Assalamualaikum

Anda Masih Tidak Mengetahui Khasiat Madu Yang Sebenarnya?

Terbongkar rahsia madu yang tidak semua orang mengetahuinya.

Madu Untuk Ibu Hamil

Menambah tenaga dan memberikan daya tahan selama kehamilan
Madu dapat meningkatkan nafsu makan ibu hamil
Memudahkan BAB bagi bumil
Membantu janin dalam kandungan tumbuh normal dan sehat
Menguatkan Janin
Vitamin C yang terdapat pada madu, efektif untuk meningkatkan kecerahan dan daya tahan tubuh ibu hamil
Madu membantu mengurangi rasa mual
Mencegah terjadinya penyakit hepatitis B pada janin kelak
Madu dapat mencegah ibu hamil terhindar dari berbagai penyakit selama kehamilan yang mungkin mengganggu janin.
Madu memiliki nutrisi yang sangat kaya untuk kebaikan ibu hamil.

Manfaat Madu Untuk Wajah

Madu dipercaya dan telah digunakan dengan perpaduan herbal lain untuk menghilangkan jerawat
Madu digunakan bersama herbal lain untuk menghilangkan komedo
Menghilangkan flek hitam
Menghilangkan bekas jerawat
Mencerahkan kulit wajah
Mengecilkan pori pori wajah
Membuat kulit wajah tampak bersinar dan berseri-ser
Dapat digunakan sebagai bahan masker wajah
Dapat digunakan sebagai bahan untuk membersihkan kulit wajah dari radikal bebas
Memberikan kulit wajah yang lebih halus.

Madu Untuk Kecantikan
Mencegah penuaan
Mencegah kulit keriput
Mencegah kulit kehitaman saat tua
Mencegah timbulnya jerawat
Madu dapat mencegah iritasi kulit dan alergi.

Untuk rambut:
Madu untuk menghitamkan rambut
Madu untuk membuat rambut lebih kuat
Madu menghilangkan rambut bercabang
Madu untuk membasmi “Buah rambut”
Madu untuk membuat rambut lebih lurus

 Mai dapatkan madu asli dan madu halia bentong dari cikgu. Hubungi no cikgu ni :
👉 013-5819100

#MaduAsli&MaduHaliaBentong

Sabtu, Jun 17, 2017

Persediaan raya 2017

Assalamualaikum

Syawal Kembali Tiba

Bila menjelang hari raya semua sibuk buat persiapan cari baju raya, buat biskut raya, pasang langsir baru dan macam-macam lagi lah. Kalau nak senaraikan sampai esok tak habis. Hihi

Cheq nak habaq mai kat hangpa semua, Bedak Asmak dan Minyak Herba Asmak mungkin boleh bantu hangpa bila raya nanti.

" Pernah bagi suami makan Bedak Asmak raya kedua yang lepas. Sebabnya suami cirit birit dan berak keluar darah. Guna sudu plastik, saya ambik hujung sudu ja, campur dengan air lebih kurang suku cawan. Bagi suami minum sehari sekali selama dua hari hari berturut-turut. Alhamdulillah lega, cirit lega hari pertama makan bedak Asmak" - Mazura

" Anak tertepis iron, terus sapu Minyak Herba Asmak. Tengah hari tadi masa balik makan, dia cakap dah menggelupas. Tanya dia sakit tak, jawabnya tak. Terbaiklah "

Takkan lah hangpa nak beli masa sakit ja kan. Mestilah kena buat persedian awal mana tahu berguna disetiap hari hangpa.

Dapatkan sekarang sementara stok masih ada.

Whatsapp  kami

013-5819100

www.wasap.my/60135819100

#MinyakHerbaAsmakDanBedakAsmak

Jumaat, Jun 16, 2017

Punca rambut rosak

Assalamualaikum

Penahkah Anda Terfikir Kenapa Rambut Boleh Rosak dan Kusut?

Punca-punca disebabkan:
1. Terlalu kerap syampu rambut
2. Penggunaan Pengering Rambut
3. Menyikat rambut ketika basah
4. Menggunakan jenis syampu yang tidak sesuai

Cuba gunakan Sevenis Hair Oil yang diperbuat dari 7 jenis minyak berkualiti tinggi iaitu:
- Light Mineral Oil
- Tea Tree Oil
- Babassu Oil
- Virgin Coconut Oil
- Castor Oil
- Olive Oil
- Argan Oil

Tak perlu pening kepala mencari pelembap rambut untuk merawat masalah rambut rosak dan kusut. Hanya 1 dalam 7 jenis minyak berkualiti tinggi dengan isipadu 150ml.

Katakan tidak pada rambut rosak dan kusut.
Whatsapp untuk pertanyaan lanjut.

wasap.my/60135819100 (cikgu Basariah)

#SevenisHairOil


Khamis, Jun 15, 2017

Tokei Minyak Cilik

Assalamualaikum

Kisah benar ni dialog cikgu dengan anak sulung baru-baru ni

A: Mama, nah rm50.
M: Nak buat pa?
A: Bang chaq nak beli Minyak Asmak.
M: La, amik je la yang mama punya tu.
A: Tak mau. Bang Chaq nak beli jadi yang bang chaq punya letak dalam bilik (Sambil buat muka sedih..ni dah 2 kali dia merayu nak guna duit dia beli Minyak Asmak dari mama)
M: Yela..yela..jap mama pi ambil. (Siap masuk kotak cantik-cantik)

Dia pon hulur RM50..sambil pesan suruh mama bagi baki rm11 kat dia..nak duit singgit-singgit tau,pesan dia lagi 😂😂

Gembira sungguh dia dapat beli minyak dari mama. Petang tadi, adik dia luka, laju je dia pi ambil Minyak Asmak dan sapu kat adik dia. Mama pon pujila dia dah serupa doktor. Sengih sampai ke telinga dia.

Sekarang, setiap kali lepas mandi mama dah tak risau bang chaq sakit perut nak letak minyak ke apa. Bang chaq dah pandai sapu minyak ke perut sendiri.

Syukur alhamdulillah. Semoga membesar jadi anak yang soleh dan mewarisi bisnes mama nanti..Aamiiiin.

MINYAK HERBA ASMAK SESUAI DIGUNAKAN OLEH SEGENAP LAPISAN UMUR MASYARAKAT SEAWAL LAHIR TAU.

DAPATKAN MINYAK HERBA ASMAK DENGAN MENGHUBUNGI 013-5819100 (BASARIAH)

COD TELUK INTAN, POS SELURUH MALAYSIA





Rabu, Jun 14, 2017

Puasa lebih aman tanpa batuk

Assalamualaikum

Bayangkan kita batuk dan selesema di bulan puasa.Nak makan ubat tak boleh.
Ni la salah satu kelebihan Minyak Herba Asmak.Sapu-sapu je kat leher,dada,tengkuk dan belakang,dan hidung.Insyaallah dapat membantu melegakan batuk dan selesema.Untuk yang ada semput pun boleh cuba ikhtiar dengan Minyak Herba Asmak.Tersohor dah di seluruh Malaysia.Bukan nak kata lah kan.Nanti tak kata,bilang hakak tak payung pulak.😄

#MinyakHerbaAsmak

Produk Wajib Setiap Keluarga

Whatapps ke no ni ye untuk order: 013-5819100 (cikgu basariah)

Stokis MHAMSB TELUK INTAN, SD05701 CIKGU BASARIAH (013-5819100)




Selasa, Jun 13, 2017

Minyak Argan

Assalamualaikum

Semalam cikgu ada citer pasal minyak babassu yang cikgu tak pernah dengar..
Harini ni mood nak citer pasal minyak argan plak.Baca sampai habis taw!

Korang pernah tengok pokok argan tak? Tengok gambo je la. Nak tengok betul-betul, kena p maghribi nuhh..😂😂. Gambo tu ada cikgu tepek.

Minyak argan didapati dari buah Argan dari pohon argan. Ia merangkumi sebahagian besar kawasan Morocco. Dari sinilah bermulanya penempatan manusia di seluruh Maghribi.

Minyak argan ni kaya dengan asid lemak seperti asid linoleik, yang merupakan pelopor vitamin E. Sebab tu ia digunakan7 secara meluas sebagai  pelembab anti-penuaan, dan antioksidan.

Ia adalah bahan antioksida semula jadi dan boleh merangsang pengoksigenan intrasel. Ini membantu meneutralkan radikal bebas dan melindungi tisu lembut. Kandungan nutrien kulit dapat dipulihkan dengan bantuan minyak argan.

Pendek kata, minyak argan ni kalau digunakan dalam penjagaan rambut dan kulit, ia mampu menguatkan akar rambut, agen anti penuaan,menyegar dan melembabkan kulit, menghilangkan jerawat, dan banyak lagi.

So, dalam rangkaian penjagaan diri #AsmakByMHAMsb ni, kami gunakan minyak argan sebagai salah satu bahan di dalam #SevenisOil, dan #KaisaSkinCare

Kan cikgu dah kata, hanya yang terbaik dari MHAMsb. Kalau nak cuba Minyak Rambut Sevenis dan Produk Skincare Kaisa, Pm or whatsapp je cikgu yeah..013-5819100

Tak nak ke cantik-cantik ala semulajadi. Tak cantik macam retis, jadi cantik untuk suami terchenta kan ibadah. Tak giteww?

Gambar sumber google.



Isnin, Jun 12, 2017

Babassu Oil

Assalamualaikum

Dah berapa tahun hidup ni, ni la kali pertama dengar minyak babassu...😂😂😂
Ada beza ke minyak babassu ngan minyak kelapa??..

Ko jangan nak berlagak la minah oii, nak bezakan ikan kembong ngan ikan caru pun ko terkulat-kulat. Inikan pulak minyak yang takde kat mesia ni hah..hihi

Ok nak citer pasal babassu oil ni .Minyak ni adalah salah satu minyak yang ada dalam #SevenisOil

Minyak ini berasal dari pohon Babassu yang banyak tumbuh di negara Brazil.

Dari kandungan nutrisinya, minyak Babassu mirip dengan minyak kelapa, tapi menurut beberapa kajian menyatakan bahawa minyak ini mampu mengalahkan populariti minyak kelapa.

Minyak babassu ini sangat efektif diaplikasikan pada jenis kulit yang kering kerana minyak ini mampu melembabkan kulit tanpa kelihatan berminyak.

 Selain melembabkan, minyak babassu juga efektif mengubati gatal pada kulit tubuh dan kulit kepala.

Ok kalau nak fefeeling rambut ala wanita brazil, meh cuba #SevenisOil. Contact akak yeh..

Gambar sumber google




Ingin dapatkan minyak rambut Sevenis Oil keluaran MHAMSB?

HUBUNGI: 013-5819100 (BASARIAH)

Ahad, Jun 11, 2017

Ilmu pengubatan Islam Tuan Guru Dato Dr Haron Din

Assalamualaikum

Kene simpan ilmu ni baik2...
Orangnya pun dah takda lagi...
(AlMarhum Tuan Guru Dato Dr Haron Din)

1) Apabila dipatuk ular, penawar ada pada ular itu
-Ambil sisik terakhir (hujung ekor ) ular tersebut.
-Ambil & makan. InsyaAllah ia akan jadi penawar bagi bisa ular itu.

2) Disengat ikan sembilang atau ikan keli, penawar ada pada otak ikan tersebut
- Ketuk kepala ikan, ambil kecik seperti gel
- Ambil & sapu pada bahagian yang disengat

3) Terkena duri kelapa sawit. Penawarnya ada pada buah kelapa sawit
- Ambil buah, diketuk/ dipecahkan dan diambil minyaknya
- Jangan ambil menggunakan tangan, sapu menggunakan sabut kelapa sawit itu sekali
- InsyaAllah hilang rasa sakit & cepat sembuh

4) Terkena sihir untuk menceraikan suami isteri
Surah Al - Baqarah, ayat 102

5 ) Resdung
- Ambil 7 botol air kolah dari 7 buah masjid yg berlainan
- Mestilah masjid yang aktif (masjid yang ada org dtg bersolat)
- Setiap kolah masjid, 1 botol.
- Ambil air, letak atas sejadah, buat solat hajat untuk sembuhkan penyakit resdung
- Letak air pada tangan kanan, Baca surah Al- Anbya' , ayat 83.
- Sebelum masukkan air ke dalam hidung, baca selawat syifa'
- Masukkan air ke dalam hidung & buang semula
- Ulang sebanyak 7 kali
Surah Al - Anbya', ayat 83

6) Masalah sakit tumit / sakit2 sendi (rheumatism)
- Gunakan minyak zaitun
- Baca Al - Fatihah & Ayat kursi
- Sapu minyak tersebut atau urut sambil membaca doa di bawah ini :
Surah At- Taubah ayat 14
&
surah Al - Hashr ayat 21

7) Fibroid, atau masalah yang melibatkan wanita
- Menggunakan madu asli
- Baca Al- Fatihah & Ayat kursi
- Baca Surah An - Nahl, ayt 69, jampi ayat tersebut pada madu
- Makan 1 sudu sehari
Surah An -Nahl, ayat 69

8) Angin pasang
- Menggunakan madu
- Amalkan ayat- ayat di bawah ini
-Surah Al - Isra', ayat 82
Surah Al - Hashr, ayat 21
Surah Ash - Shua'ra' ayat 70

9) Penyakit darah tinggi, kencing manis, & masalah jantung
Bahan - bahan :
- Ambil serai 3 batang ( titikkan supaya pecah)
- Halba (yang selalu diletakkan dalam nasi dagang)
- Buah kelapa (yang berhingus)
Cara - cara :
- Serai apabila sudah dititikkan, letak dalam buah kelapa,1 buah kelapa, 3 btg serai.
- Ambil 7 halba, letak sekali dlm buah kelapa.
- Ambil buah kelapa, letak atas api gas & pnaskan.
- Jadikan serai sebagai sudu, ambil isi guna serai.
- Minum air kelapa yang telah suam.
*Satu bji kelapa, selang 2 hari.

10) Susah tidur malam
Surah Al - kahf, ayat 11

11) Angin dalam badan, sakit - sakit sendi
Surah - fussilat, ayat 44

12) Merawat histeria
- Genggam tangan kanan, baca Bismillah, MasyaAllah..
- Baca 3 kali, tiup dalam penumbuk, muncungkan mulut, tiup dengan tiupan yg halus, Tepuk atas tulang belikat pesakit yang terkena histeria.
*Pagar diri dahulu sebelum mengubati orang lain
- As saffat , ayat 7

[Almarhum Tuan Guru Dato Dr Haron Din]




Sabtu, Jun 10, 2017

Sabun Skrub Kopi Plus By MHAMSB

Assalamualaikum

Kulit muka kusam?Banyak kotoran tersumbat?

Nak tak solusi untuk wajah yang lebih licin,bebas jeragat,jerawat dan lebih gebu?

Cubalah Sabun Skrub Kopi Plus.Nak tahu macam mana ia boleh membantu?

Kopi - mengatasi masalah jerawat, mencerahkan kulit, mengecilkan pori-pori, menganjalkan kulit, membuang sel kulit mati, mengurangkan gelap bawah mata, menghilangkan selulit, mengurangkan blackhead.

Habbatussauda powder - mengurangkan gejala eczema pada kulit, mengurangkan masalah berminyak pada wajah, anti aging, mengatasi masalah jerawat.

Acerola beade- pembentukan dan pemeliharaan  kolagen, meratakan tona kulit pada wajah, mencerahkan kulit

Sakura extract- melembapkan kulit, menjadikan kulit putih berseri, mengatasi kulit kusam, menanggalkan sel kulit mati

Sireh - mengurangkan keradangan jerawat dan jerawat batu, mengecilkan pori-pori, memudarkan flek hitam (jeragat) dan bekas jerawat, mengurangkan gatal pada wajah, membersihkan kotoran pada wajah, mencegah dan mengatasi masalah panau pada wajah, menganjalkan kulit wajah, mengurangkan blackhead

#SabunSkrubKopiPlus

Hubungi: 013-5819100 (cikgu basariah)

Harga seketul : RM50.00



Jumaat, Jun 09, 2017

Skrub Muka Paling Best!

Assalamualaikum

Kulit Berminyak Macam Orang Minyak Dan Penuh Kotoran Pada Wajah.

Hari-hari Wani tengok cermin muka tak cantik, tak flawless macam artis pun.Banyak produk kulit dah Wani cuba tetap sama tiada perubahan.

Sampaikan suami tegur,
“Yang, Abang tengok kamu ni dah macam orang mati laki, kenapa teruk sangat muka tu. Rasanya banyak dah produk kamu pakai, sama je abang tengok tiada perubahan”

Hmm.. Sedih bila suami tegur, teringat lagu P. Ramlee ‘beginilah nasib diriku yang malang, oh.. tuhan’.

Petang keesokan harinya, suami Wani pulang dari kerja membawa satu beg plastik. Wani bertanya kepadanya,
“Apa ni bang?”

Suami Wani menjawab,
“Cuba buka tadi abang beli dengan rakan sepejabat abang katanya bagus untuk kulit, abang kesian tengok kamu tu”

Wani buka dan terkejut, wahh.. Sabun Skrub Kopi Plus.

Keesokan harinya Wani mencuba Sabun Skrub Kopi Plus. Pagi itu sebelum suami pergi kerja suami senyum sampai ke telinga.

Hebat penangan Sabun Skrup Kopi Plus ni.

Wani sudah anda bila lagi.

Dapatkan sekarang!

Harga seketul sabun skrub RM50.00

Whatsapp ke:
013-5819100 (cikgu basariah)

#SabunSkrubKopiPlus






Khamis, Jun 08, 2017

Warna najis penanda aras kesihatan bayi anda

Assalamualaikum

Saya kongsikan untuk panduan para ibu bapa semua

Kesihatan Bayi Melalui Warna Najis

🌼 Kuning

Warna ini adalah normal jika bayi hanya mendapat penyusuan ibu semata-mata, tiada campuran dengan susu formula. Warna kuning disebabkan bayi mendapat susu ibu sepenuhnya dari foremik (susu bahagian hadapan payudara ibu) dan hindmik (susu dari payudara belakang ibu).

🌼 Hijau

Masih dikategorikan normal tetapi jika warna ini berterusan ia menunjukkan anda menyusukan bayi dengan cara tidak betul (yang dihisap oleh bayi hanya foremik). Keadaan ini berlaku kerana pengeluaran susu melimpah disebabkan bayi kerap menghisap susu bahagian hadapan terlebih dahulu yang mempunyai kandungan gula dan laktosa tetapi rendah lemak. Hal ini menyebabkan bayi cepat lapar semula dan susu bahagian belakang yang mengandungi banyak lemak akan dihisap selepas foremik habis, sedangkan hindmik bahagian belakang inilah yang menjadikan najis berwarna kuning.

🌼 Merah

Boleh disebabkan adanya titisan darah bersama najis. Darah ini mungkin datangnya dari bayi atau dari anda (ibu) yang terhisap semasa proses bersalin. Jika darah itu datangnya dari ibu atau anak, maka najis akan berwarna hitam dan berlaku selama sehari atau 2 hari. Jika darah tersebut bukan dari anda atau bayi sendiri, kemungkinan lain adalah alergi susu formula atau penyumbatan pada usus. Jika ini berlaku ia perlu segera mendapatkan pemeriksaan doktor.

🌼 Kelabu

Warna ini dianggap tidak normal dan anda harus segera mendapatkan pemeriksaan doktor. Warna kelabu menunjukkan terdapat gangguan serius pada hati, hempedu dan usus bayi.

🌼Bentuk Najis

Selepas 2 hari dilahirkan, bentuk najis adalah lembik, kemudian sedikit bergumpal seperti jeli, padat, berbiji dan mungkin juga sedikit cair. Najis bayi yang diberi susu ibu sepenuhnya berbentuk pasta atau krim, berbiji dan agak cair.

🌼 Kekerapan Membuang Najis

Berbeza-beza antara seorang bayi dengan bayi lain terutamanya pada minggu keempat dan kelima yang pertama. Biasanya dalam sehari bayi mungkin buang air besar sehingga 5 kali. Bayi menghisap susu ibu sepenuhnya biasanya kerap membuang najisnya bahkan ada yang hingga 7 kali sehari. Jangan bimbang ini adalah normal jika bayi tidak mengalami masalah kesihatan.

Walaubagaimanapun. Sekiranya fully bf then anak tdk berak pun masih ok. Ibu kena pastikan perut anak x kembung dan x keras serta ank kentut dgn baik.

Semoga bermanfaat.

BAYI KEMBUNG PERUT, SEMBELIT DAN TIDAK SELESA? SAPUKAN MINYAK HERBA ASMAK DI SEKITAR PERUT, ARI-ARI DAN PELIPAT KAKI, TANGAN SERTA TELAPAK KAKI BAYI ANDA.

DAPATKAN SEBOTOL MINYAK HERBA ASMAK UNTUK KESELESAAN ANDA SEKELUARGA 😀

HUBUNGI: 013-5819100 (CIKGU BASARIAH)


Rabu, Jun 07, 2017

Hantu mak limah di bulan puasa?

Assalamualaikum

Rambut Menggerbang Macam Hantu Kak Limah.

Macam-macam jenis pelembap rambut digunakan tapi tetap menggerbang juga rambut. Jangan risau Sevenis Oil  diperbuat daripada 7 jenis minyak berkualiti tinggi yang terdiri daripada :

Light Mineral Oil
Tea Tree Oil
Babassu Oil
Virgin Coconut Oil
Castor Oil
Olive Oil
Argan Oil

150 ml sebotol dengan harga mampu milik.

Selamat tinggal rambut menggerbang.

Whatsapp kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

Https://www.wasap.my/60135819100


Selasa, Jun 06, 2017

Madu kembar?😱😱😱😱

Assalamualaikum

"Senangnya dalam hati
Kalau beristeri dua
Terasa dunia ini
Ana yang punya"

Wahh.. Hebatkan MHAMSB pun beristeri dua sekarang dengan adanya Madu Asli dan Madu Halia Bentong.
Meh, hakak nak cerita sikit kelebihan Madu.

• Melegakan batuk dan sakit tekak
• Merawat luka-luka kecil dan cedera ringan
• Bagus untuk sistem pencernaan dalam badan
• Menjadikan kulit lebih cantik dan halus
• Memulihkan, menyegarkan dan menambahkan tenaga dalam tubuh badan
• Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan
• Merangsang tenaga batin
• Membersih dan menambah darah
• Memulihkan kembali bekuan dan membetulkan pengaliran darah
• Mengimbangi kandungan lemak dan membuat jantung aktif
• Menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi
• Juga boleh mengurangkan penyakit asma, alahan, resdung, lendir kahak dan pening kepala.

Bulan puasa ni mesti penatkan. Ambil satu sudu Madu atau Madu Halia Bentong pasti kembali bertenaga.

Harga berpatutan di pasaran

Meh pakat cuba

Whatsapp kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

www.wasap.my/60135819100


Isnin, Jun 05, 2017

Ingin rambut lembut dan lebat?

Assalamualaikum

Tak Perlu Berbelanja Mahal Jika Inginkan Rambut Lembut Dan Bersinar

Tahukah anda bahan kimia yang digunakan dalam produk penjagaan rambut yang kita sendiri tidak tahu kesan sampingan yang akan terjadi?

Midazolidinyl Urea dan Diazolidinyl Urea
Digunakan untuk bahan pengawet selepas parabens . Bahan utamanya adalah formaldehid, yang dikenali untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesihatan manusia. Boleh menyebabkan radang kulit, luka bakar, keradangan, dan pengeluaran air mata.

Methyl dan Propyl dan Butyl daan Ethyl Paraben
Digunakan sebagai melambatkan pertumbuhan bakteria dan untuk memanjangkan tarikh luput produk.
Kesan yang mungkin berlaku adalah menyebabkan alahan dan ruam kulit.

Stearalkonium Chloride
Stearalkonium klorida biasanya digunakan oleh industri pembuatan kain sebagai pelembut kain. Namun, kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Kesannya boleh menyebabkan alahan.


Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bahan sintetik ini biasanya digunakan pada produk syampu untuk membersihkan dan mengeluarkan banyak buih. Kesan kegunaan bahan ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut gugur, kelemumur pada kulit kepala dan alahan.

Syynthetic Fragrances
Bahan kimia berbahaya boleh diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini boleh mengakibatkan kesan sampingan seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper – *pigmentasi, batuk, muntah dan iritasi kulit.


Pilihlah kepada pengunaan produk semula jadi yang tidak menggunakan bahan kimia berbahaya seperti di atas.
Shampoo Bunya Raya menggunakan bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang.

Bunga Raya  - Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil - Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang,  Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil - Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil     - Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola - Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat.




Jangan terlambat untuk bertukar kepada produk semula jadi.

Hubungi kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

#SevenisHairOil

Ahad, Jun 04, 2017

Resepi Air Rebusan Herba buat Wanita

Assalamualaikum

Sebagai Wanita Moden Yang Bekerjaya, Kesihatan Dalaman Wanita Perlu Dijaga Supaya Kekal Aktif.

Kalau kita tengok wanita zaman dahulu mereka mementingkan penjagaan dalaman wanita. Kebiasaannya mereka mengamalkan air rebusan herba ini.

Bahan-bahan air rebusan HERBA

Halia (besar ibu jari)
Kunyit (besar ibu jari)
Serai (2 btg)
Daun Pandan (2 helai)
Gula Batu / Madu (ikut suka)
Air 3 cawan
Tambahan (jika perlu)
Sireh (2 helai) - utk masalah keputihan
Manjakani (1 biji) - utk merapat miss v - (x sesuai utk anak dara)
Rebus semua bahan sehingga menjadi 1 cawan air
Minum suam2

** hanya minum sebulan sekali sahaja selepas period

Masih ramaikah lagi yang mengamalkan amalan di atas? Pastinya tidak ramai yang mengamalkan amalan itu kerana  ada yang sibuk menguruskan anak dan bekerja. Mesti tiada masa untuk itu.

Asmak Queen jamu keanggunan wanita berasaskan herba terpilih seperti:

Ekstrak kacip fatimah
Ekstrak pueraria
Mirifica
Green papaya
Akar dong quai
Serapat
Vitamin A
Kunyit
Perasa coklat

Berbentuk tablet mengadungi 60 biji. Membantu menyelesaikan masalah utama yang dihadapi oleh wanita seperti kitaran haid, keputihan, payudara serta bahagian intim wanita.

Sesuai untuk wanita berusia 18 tahun keatas (*tidak sesuai untuk wanita yang hamil, mempunyai penyakit Fibroid, Cyst serta wanita yang mempunyai masalah rahim)

Kunyah-kunyah je jimat masa.



Hubungi kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

#AsmakQueen

Sabtu, Jun 03, 2017

Penawar Resdung Mujarab

Assalamualaikum

Bersin waktu pagi?
Gatal-gatal hidung?
Tak tahan makan makanan laut?
Anda penghidap resdung!

Mari cuba kapsul herba ASMAK HERBS. In shaa Allah dapat membantu menyelesaikan masalah anda.

Jemput tengok apa kata pengguna kami😘


Hubungi: 013-5819100 (Cikgu Basariah)
COD TELUK INTAN, POS SELURUH MALAYSIA




Jumaat, Jun 02, 2017

Kehebatan Madu Halia Bentong

Assalamualaikum

Tahukah anda fakta mengenai Raja Halia iaitu
Halia Bentong ?

+Halia bentong juga dikenali sebagai "Halia Muda atau "Halia Kuning, tumbuh di hutan dataran tinggi di malaysia yang bercuaca sejuk, nyaman dan bebas pencemaran.

+Cuaca di kawasan penanaman antara faktor terpenting kerana ia memerlukan persekitaran yang bersuhu tinggi pada siang hari dan bersuhu rendah pada waktu malam.

+Halia Bentong mempunyai saiz yang besar dengan nilai khasiat yang tinggi kerana ia ditanam di tanah - tanih yang subur dan gembur, dan disiram dengan air sungai semula jadi yang kurang deras pengaliran airnya.

+Penanaman Halia Bentong merupakan tugas yang rumit dan mengambil masa satu tahun untuk memperoleh hasilnya. Demi memastikan kualiti Halia Bentong, tanah perlu dibiarkan kosong selama 8 hingga 10 tahun selepas penuaian dan sebelum rancangan penanaman semula dijalankan, ini bermakna Halia Bentong adalah teramat tinggi nilainya.

Info khasiat Madu Halia Bentong

🐝Madu Halia Bentong baik untuk merawat masalah batuk kering, batuk hingga hilang suara dan selsema
🐝Ia juga membantu memanaskan badan dan melembabkan hati
🐝Halia madu membantu pencernaan ke arah lebih baik
🐝Menguatkan antibodi badan
🐝Membantu melancarkan peredaran darah
🐝Ia juga berupaya mematikan bakteria dan sel kanser
🐝Boleh di gunakan untuk masalah saraf
🐝Mengurangkan tekanan darah tinggi
🐝Membekalkan tenaga
🐝Mengawal berat badan
🐝Baik untuk minda
🐝Membekalkan oksigen ke seluruh tubuh badan
🐝Melawaskan pembuangan air kencing
🐝Melegakan "morning sickness"
🐝Mengelakkan masalah usus
🐝Bagus diamalkan selepas bersalin
🐝Mencuci darah kotor


Hubungi: 013-5819100 (cikgu Basariah)
Agen dan dropship diperlukan. Bertindak segera menjadi pengedar pertama di tempat anda! 😘😘😘

Khamis, Jun 01, 2017

Kekal cergas di bulan puasa

Assalamualaikum

Baru 5 jam puasa dah lembik?
Nak kata tak makan masa sahur, habis sepinggan nasi kena bedal
Pelik..pelik..

Mai cikgu nak kongsi rahsia kekal bertenaga di bulan puasa ni

RESEPI AIR NABEEZ
5 biji tamar
1 gelas susu
3 titis stevia

Cara-caranya:
1. Tamar dibuang biji dan direndam dalam segelas air suam sebelum tidur
2. Masa bangun sahur, blend tamar beserta air tadi dengan segelas susu dan 3 titik stevia.
3. Minum dan rasai kesedapannya..nyum..nyum..

Nak mudah lagi?
Boleh cuba sesudu madu halia bentong dan sesudu jus Asmak Gold.
in shaa Allah bertenaga sepanjang hari.



Dapatkan Jus Asmak Gold dan Madu Halia Bentong dari cikgu ye.
Hubungi: 013-5819100 (Cikgu Basariah)
COD TELUK INTAN
POS SELURUH MALAYSIA